Новини Балове Благотворителност

Виенски Бал София 2006

Под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, на министъра по европейските въпроси Меглена Кунева и на посланика на Австрия у нас Карл Дийм.

Благотворителният бал ще се състои в “Кемпински хотел Зографски” в събота вечерта. На него се очаква да присъстват около 370 гости – министри, дипломати, депутати, бизнесмени и културни дейци.

Благотворителният Виенски бал се организира в София от 1996 г. насам. Сега събраните средства ще бъдат разпределени между клиниката за гръбначна хирургия в Горна баня, манастира “Св. Спас”, както и по програмата на ООН за деца в неравностойно положение у нас и по проекти на НАТФИЗ, на Музикалната- и на Художествената академия.
бал са няколко. Най-голямата – специална среднощна програма, подготвена от трупата на Нешка Робева. Всичк
Патрони на тазгодишния бал са посланикът на Република Австрия у нас д-р Карл Дийм, вицепремиерът и министър на външните работи на България Ивайло Калфин и министърът по европейските въпроси Меглена Кунева. Организатор е “Виенски клуб” – сдружение към австрийското посолство. Домакин на бала ще бъде “Кемпински-Зографски”, тъй като там се намира най-голямата бална зала в София. Голямата мечта на организаторите е да го направят в Софийската опера, досущ като във Виена. Но за момента е технически невъзможно, тъй като трябва да се извадят всички столове от партера, а подът да се повдигне на нивото на сцената.
Изненадите в тазгодишния Виенски и дами на бала пък ще получат подарък – диск с творби на Моцарт.

wienerclub_04